Paprikas de pui

de rivka in Pui, 14 Apr 2010 | 6569 vizualizari

 

pe gustul sotului :)

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 5 ardei capia rosii
  • 1 lingurita plina sambal sau pasta de ardei iuti
  • jumatate lingurita chimen
  • 5 pulpe superioare de pui
  • 1 conservuta pasta rosii
  • o cana apa
  • sare, piper, paprika
  • ulei masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas de pui:

Puiul se sareaza, pipereaza si stropeste cu paprika.Se da la rece cateva ore.

Ceapa se taie julien, la fel ardeii se toaca, usturoiul se taie felii, se pune totul intr-o oala pe foc in putin ulei masline se lasa la dustuit amestecandu-se cu o lingura de lemn.

Se adauga si puiul si se lasa putin la prajit pana carnea prinde putina culoare se adauga apoi apa, lingurita de chimen, lingurita de sambal sau pasta de ardei iuti,pasta de tomate si se lasa la fiert mai amestecand-se din cand in cand la foc mic sub capac cca 20 minute pana scade sosul, la nevoie se mai adauga putina apa.

Se serveste cald(presarat cu verdeata) alaturi de piure, orez sau paste sau cartofi natur, sotul a servit cu paine neagra.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

14.04.2010, 23:45

rivka te intreci pe tine insuti imi inchipui cum ,, incing'' in sosul acela bun ce l-ai pregatit azi

epurasha2bb 1

18.04.2010, 00:52

pur si simplu m topesc dupa paprikas! imi facea o prietena cand eram studente si ne vizitam, ea avea multe retete bune de la o matusa din Arad, eu fiind olteanca doream ceva nou! paprikasul mi s-a parut senzational!

elena1988 1

08.02.2011, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui